Dethleffs Coco

De meermaals bekroonde ultralichte Dethleffs Coco gaat in productie

Eindelijk is hij er: de meermalen bekroonde caravan met veel nieuwigheden. Dethleffs heeft onthuld op de recente Caravan Salon dat de Dethleffs Coco in productie gaat. Dethleffs komt ook met iets bijzonders. De eerste 100 caravans rollen als "Coco Lounge" met de extra lounge-up pakket, vol met extra's tegen een aantrekkelijke introductieprijs van de band! Dit omvat onder andere een lichtgewicht chassis met een gewichtstoename tot 1.100 kg voor extra vakantiebagage, een groot skyview dak bestaande uit twee dakramen en een indrukwekkende boogruit, die het interieur al het gevoel geeft van buiten te zijn. 

Zo behoort er een raam in de badkamer en een huiselijke indirecte sfeerverlichting tot het uitgebreide pakket. De Coco Lounge is beschikbaar in de stoffering "Waterfall", die bestaat uit verschillende blauwtinten bestaat en harmonieert met het heldere en vriendelijke interieur. 

De plattegrond met de achterste lounge zitgroep, is in een mum van tijd is omgetoverd tot een bed en heeft een breedte van 220 cm met een totale lengte van slechts 589 cm. 

Het exterieurontwerp

De nieuwe uiterlijke vorm van de Coco is niet alleen mooi om naar te kijken, maar biedt ook meerdere voordelen. De afgeronde achterzijde van de caravan is niet alleen een visuele blikvanger, maar zorgt ook voor de stabiliteit, stijfheid en sterkte van het voertuig. Door de afgeronde aansluiting van zijwand op de achterzijde kan een voortent niet alleen aan één kant van het voertuig worden vastgeklemd, maar ook aan de achterzijde. Dit creëert een "terras" van bijna 25 vierkante meter en biedt enorme mogelijkheden voor de caravanners om naar buiten te gaan. De Dethleffs Coco koopt u Caravan Extra in Oirschot 3

Het interieur
Het interieur van de Coco is het meest innovatieve en makkelijkste design in meubels. Het interieur presenteert zichzelf als een open leefruimte met een "loft-karakter". Alle componenten in het voertuig, zoals de keuken, de achterste lounge, de kleine snackhoek zijn multifunctioneel. Door middel van een lade in de kist en de zijwanden van de lounge, waar de naam "Coco Lounge" afkomstig van is, zal worden omgevormd tot een gigantische gazon met een afmeting van 200 bij 155 cm in een mum van tijd. Er is zoveel ruimte dat zelfs het kind de nacht bij zijn ouders kan doorbrengen. In de uittreklade is ruimtebesparende opslagruimte ondergebracht voor het linnengoed. Overigens zijn de matrassen van de lounge gemaakt van speciale koudschuimmatraskwaliteit en zorgt deze voor een comfortabele en rustgevende slaap wanneer deze als bed wordt gebruikt. Ze zijn lichter dan conventionele schuimen en betalen dus terug in de gewichtsbesparende caravan. De lichtgewicht en comfortabele zitkussens kunnen zowel binnen als buiten worden gebruikt.

De Dethleffs Coco koopt u Caravan Extra in Oirschot 7

Voor het kleine ontbijt of snack in het voertuig is er een bistrotafel met ruimtebesparende, uittrekbare krukjes. De tafel kan worden verplaatst en zo kan deze ook dienen als werkblad voor de keuken of zelfs volledig worden verwijderd.

De keuken heeft een verzonken tweepits fornuis en een gootsteen. Twee gasflessen van 5 kg worden onder het keukenblok geïnstalleerd, deze zijn van buitenaf toegankelijk. Zowel de spoelbak als de kachel zijn voorzien van covers, zodat de keuken ook als dressoir kan dienen als deze niet in gebruik is.

De Dethleffs Coco koopt u Caravan Extra in Oirschot 8

Verbonden met de keuken, de badkamer, die is ruimtebesparend in de hoek van de caravan en is voorzien van een aantrekkelijke, afgeronde deur die past in het meubilair voorzijde van het voertuig. Binnen is een cassette toilet en een moderne indirect verlichte wastafel en tal van opbergvakken. 

Het Coco-concept 
Sinds enkele jaren is een team van lichtgewicht bouwspecialisten in het nieuw opgerichte caravan competentiecentrum van de Erwin Hymer Group betrokken geweest bij de ontwikkeling van de Coco. Duidelijk doel: alle componenten van het voertuig moeten voldoen aan drie centrale pijlers: gewicht, functie of meerdere voordelen en ontwerp. Het resultaat is een caravan die voor Dethleffs, de uitvinder van de caravan in Duitsland, nieuwe wegen naar de toekomst brengt en met een leeggewicht van 708 kg. De massa in rijklare staat van het productievoertuig is zo klein met 733 kg dat bestuurders van kleine trekkende voertuigen en bestuurders met rijbewijsklasse B zeker tevreden zullen zijn. Bij de Coco werd elk detail op de schaal gezet en kwam er een caravan uit. Dit geeft niet alleen zijn multifunctionaliteit en zijn lichte gewicht weer, maar ook met zijn buitengewone ontwerp. 

Deze revolutionaire ontwerpbenadering is gebaseerd op de optimale interactie van de afzonderlijke componenten van het chassis tot de vloer tot de wandstructuur van de Coco en structurele optimalisatie van het bouwproces te bekijken. Het uitzonderlijke bionische ontwerp is gebaseerd op het principe van constante spanning en creëert een unieke symbiose van lichtheid en stijfheid.