Dethleffs Coco uitgeroepen tot Caravan van het jaar

Caravan van het Jaar 2018: Dethleffs Coco

De ultra lichtgewicht caravan van Dethleffs uitgeroepen tot ’Caravan van het jaar 2018‘. Feest in huize Dethleffs: Op de „Kampeer- & Caravan Jaarbeurs“ in Utrecht is de nieuwste noviteit van Dethleffs Coco uitgeroepen tot ‚Caravan van het jaar 2018‘. De verkiezing is een initiatief van het camping-magazine „Kampeer & Caravan Kampioen“(KCK) en „ANWB Kamperen“. De ultra lichtgewichte winnaar is gekozen door een jury bestaande uit ervaren journalisten met kennis van de volledige caravan- en campermarkt én enkele KCK lezers. De jury heeft zijn beslissing gebaseerd op het feit dat Dethleffs met de Coco erin geslaagd is een innovatief totaalconcept te creëren die gewichtsreducering en multifunctionaliteit gecombineerd heeft met een uitstekend, uitzonderlijk ontwerp. Natuurlijk heeft de grote media interesse en de aantrekkelijke presentatie op de Caravan Salon in Düsseldorf, evenals in Utrecht, bijgedragen tot deze eervolle titel.

De Duitse fabrikant van vrijetijdsvoertuigen uit Allgäu is bijzonder trots deze prestigieuze prijs en titel te winnen. De productie van Coco staat gepland vanaf voorjaar 2018. In zeer korte tijd is de verbazingwekkende lichtgewicht van slechts 638 kg erin geslaagd de aandacht en zeer vele positieve reacties van Nederlandse lezers en experts naar zich toe te trekken.

Coco

Ultralicht, multifunctioneel en mooi van vorm: Dat is Coco, de Caravan van de volgende generatie Dethleffs. Bij de ontwikkeling van de Coco stonden drie belangrijke componenten centraal: het gewicht, munctionaliteit en meervoudig gebruik en design. Het ultralichte gewicht is een combinatie van de meest effectieve oplossingen waarbij maximaal gebruik is gemaakt van een speciale bouwwijze.
Een revolutionair ontwerp met effectieve oplossingen, gebaseerd op een
optimale interactie van afzonderlijke componenten. Van chassis tot opbouw, compleet ontworpen voor de Coco. Het uitzonderlijke bionische ontwerp is gebaseerd op het principe van constante spanning, waardoor een unieke symbiose en unieke mix van lichtgewicht en stijfheid ontstaat.

De naam Coco is afgeleid van de Engelse term `cocooning` en `comely‘ wat staat voor lekker vertrouwd, eigen maken, sierlijk, mooi, modern en aantrekkelijk en vertegenwoordigt het gevoel van ruimte die deze caravan het beste omschrijft: kom thuis, voel je helemaal comfortabel binnen de 4 wanden van je eigen mobiele huis.

Caravan van het jaar 2018