ANWB Drivers

Gaat u op pad met uw caravan? Dan is een vlakke weg vaak geen probleem. Maar rijdt u met hetzelfde gemak bergafwaarts? En manoeuvreert u uw caravan moeiteloos op uw campingplaats?

Het rijden met een caravan is nog niet zo eenvoudig. Door het gewicht gaat de auto zich anders gedragen en ook het remmen gaat niet zoals u het gewend bent. Daarnaast vergen parkeren en achteruitrijden ook de nodige oefening. Een intensieve caravantraining met uw eigen of onze Dethleffs caravan en de deskundige ANWB-instructeurs en u beheerst de belangrijkste technieken om veilig op pad te gaan.

Wat leer ik tijdens de training

- de ervaring over wat wel en niet kan wanneer u met een caravan rijdt
- uw zichtbaarheid te verbeteren en zelf goed leren kijken
- de juiste kennis om goed voorbereid, veilig en onbezorgd op vakantie te gaan
- manoeuvreren met de caravan
- behendigheid met de caravan

Programma

Een efficiënte mix van theorie en onderstaande praktijkonderdelen:

- cirkel voor- en achteruit rijden
- recht achteruit rijden
- helling op- en af rijden
- spiegels gebruiken
- manoeuvreren

Praktische zaken

De Caravan Dagtraining duurt 8 uur.
Aan deze training neemt u standaard deel met eigen auto (trekhaak) en caravan combinatie. Wanneer u dat liever niet doet of niet beschikt over een eigen caravan, kunt u er bij ons één lenen.

Caravanhuur

Als u zelf niet in het bezit bent van een caravan of liever niet met uw eigen caravan deelneemt aan de training, is het mogelijk om een caravan te huren. Dit is een Dethleffs caravan van het nieuwste model en kost u, speciaal voor u als Dethleffs klant, niets. Wij verzoeken u deze wens bij boeking, in het opmerkingenveld, te noteren.

Partnerdeelname

Bij deze training is het mogelijk om iemand mee te nemen. Deze persoon neemt niet actief deel aan de training maar zit bij u in de auto en neemt deel aan de theoriesessie. Ook dit kunt u aangeven op het aanmeldformulier.

Lunch en pauze

Tijdens de training wordt een aantal keer gepauzeerd. Er is dan wat te drinken beschikbaar. Tijdens de middag wordt er een uitgebreid lunch buffet gepresenteerd.

Prijzen

Prijs voor een deelnemend persoon is € 199,-. Hierop krijgt u 10% korting. Partnerdeelname is € 30,-. U kunt op ons bedrijf een flyer ophalen met de aanmeldingscode voor de 10% korting.